Nedívej se na houby žaludkem, hlásají mykologové. Ale člověk je tvor od přírody poživačný, takže ani tak neocení dokonalý tvar a barevnou kombinaci Muchomůrky červené jako olezlého a ožraného Suchohřiba. Smaženice, polévka, pod maso, do octa, to jsou všeobecně známé kulinářské vymoženosti. Nicméně receptů je milion, lidská fantazie je nekonečná. Z hub se dají stvořit opravdové gastronomické skvosty, ale maso je maso, co si budeme povídat.
| Skupina | Příklady |
| Guláše (10) | ![]() |
| Konzervace (24) | ![]() |
| Na topinky (7) | ![]() |
| Nadívané (10) | ![]() |
| Omáčky (21) | ![]() |
| Pečené a zapékané (14) | ![]() |
| Placky, lívance (7) | ![]() |
| Pod maso (17) | ![]() |
| Polévky (15) | ![]() |
| Řízky (11) | ![]() |
| Saláty (7) | ![]() |
| Smaženice, směsi (27) | ![]() |
| Těstoviny, rýže (13) | ![]() |
| Záviny, koláče (7) | ![]() |
| Ostatní (8) | ![]() |