Dršťková z Lišek
Náročnost: 1  (2 hod.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Uvaříme hovězí maso nebo kosti s jednou malou feferonkou, vývar necháme vychladnout a maso a feferonku pak přidám do polévky. Na sádle usmažíme cibuli do zlatova, přisypeme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Do jíšky ke konci přidáme papriku a trochu mletého kmínu a krátce ještě smažíme, aby se paprika v tuku rozpustila.

Pak zalijeme studeným vývarem, a za stálého míchání přivedeme k varu. Do vroucího vývaru přidáme omyté Lišky nálevkovité a povaříme tak 20 minut.

Ke konci vložíme do polévky prolisovaný česnek, pepř, majoránku a kudrnatou petržel. Můžeme dochutit polévkovým kořením.

Ingredience
Lišky, možno i Hlívy, Kotrče a jiné
Kousek hovězího žebra nebo morkové kosti
Hladká mouka 4 lžíce
Sádlo 4 lžíce
Sladká, pálivá paprika
Česnek 6 stroužků
Feferonka 1 malá
Petržel 1
Sůl, kmín, pepř, majoránka
Sýr na posypání
Bylinky: šalvěj, tymián, bazalka...