Použití: výborný ve všech úpravách. Dá se i nakládat do octa, sušit, dobrou pověst mají 
také řízky v trojobalu. Někdo dokonce jí i syrové plátky.
Roste: červen - říjen, jehličnaté a smíšené lesy.
Znaky: hnědý klobouk, třeň žlutý nebo okrový, rourky žluté, v mládí do běla. 
Dužnina i rourky mají tendenci po dotyku modrat.
Přezdívka: Suchohřib, Panšťák, Podborovák atd.
  
  
  
Záměna
 
  
    
       | 
      Hřib hnědý | 
      Hřib žlučník | 
    
    
      | Jedlost | 
      
           | Výborný |   
       | 
      
           | Nejedlý |   
       | 
    
    
      | Rourky | 
      Nažloutlé, zamlada i do běla | 
      Jasně bílé | 
    
    
      | Klobouk | 
      Hnědý | 
      Spíše okrový | 
    
    
      | Třeň | 
      Žlutohnědý, hladký povrch | 
      Okrový, výrazně síťkovaný povrch | 
    
    
      | Chuť | 
      Příjemná | 
      Hořká | 
    
    
      | Pozn. | 
      Hodně mladé plodnice bývají těžko rozlišitelné. | 
    
    
        | 
        | 
    
  
 
     
Linky