Houbový burger
Náročnost: 3  (30 min.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Na marinádu dáme do mísy oloupané a rozetřené stroužky česneku, olej, citronovou šťávu, sůl, mletý pepř a vše promícháme. Klobouky hub vložíme do připravené marinády a necháme 2 hodiny vychladit.

Pak je přendáme do zapékací misky, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a necháme péct asi 20 minut dohněda. V polovině pečení je obrátíme a potřeme zbylou marinádou.

Omytá rajčeta nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Spodní část hamburgerové housky potřeme podle chuti majonézou nebo kečupem. Vložíme teplý klobouk, pak plátek rajčete, trochu rukoly (salátu) a kolečka cibule. Přiklopíme horním dílem housky a podáváme.

Ingredience
Žampiony (Hlívy atd.) větší 4 ks
Hamburgerové housky 4 ks
Rajče 1 větší
Cibule červená 1 ks
Rukola (salát) hrst
Marináda:
Olivový olej 4 lžíce
Citronová šťáva 4 lžíce
Česnek 4 stroužky
Sůl, pepř