Houbové halušky
Náročnost: 2  (45 min.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Houby pokrájíme na malé kousky, osolíme a podusíme až se odpaří přebytečná voda. Necháme vychladnout.

Halušky připravíme podle návodu na obalu, vmícháme podušené houby a vypracujeme těsto. Dáme vařit vodu s pár kapkami oleje. Z těsta na prkénku nožem odkrajujeme malé kousky do vroucí vody, správně uvařené halušky plavou na povrchu.

Kysané zelí podusíme na oleji s pokrájenou cibulí a uzeným masem, přidáme pár kuliček jalovce, cukr, pepř a sůl.

Halušky promícháme se zelím a uzeným masem, zahřejeme a teplé podáváme.

Ingredience
Směs hub 500 g
Uzené maso 300 g
Halušky v prášku 1 balení
Zelí červené kysané 1 sáček
Cibule 1 ks
Olej
Cukr
Jalovec
Sůl, pepř