Houby ve slizu
Náročnost: 2  (50 min.) Originál: toprecepty.cz toprecepty.cz
Postup
Houby nakrájíme na větší kousky a obalíme je v rozšlehaném vejci a v solamylu. Takto připravené houby osmažíme na oleji a vyjmeme na talířek.

Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu a přidáme zpět houby. Zasypeme kari dle chuti, zastříkneme sójovkou a podlijeme vývarem nebo vodou s bujónem. Osolíme, opepříme a mírně provaříme - až se udělá ze škrobu sosíček.

Podáváme s rýží, kterou můžeme ozdobit dýňovým semínkem.

Ingredience
Směs tvrdších hub
Vejce 1
Solamyl
Cibule 1
Česnek 3 stroužky
Olej
Kousek pórku
Paprika (barevná) 1/2
Vývar (i z bujónu)
Sojová omáčka 2-3 lžíce
Kari 1 lžička
Sůl, pepř