Čína z hub
Náročnost: 2  (30 min.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Větší kloboučky nakrájíme na proužky a povaříme minimálně 5 minut v osolené vodě. Pak vodu slijeme a houby necháme důkladně okapat.

V misce rozmícháme vejce s bílým vínem, utřeným česnekem, zázvorem a sojovou omáčkou. Těstíčko by mělo mít kašovitou konzistenci. Pak do něj namočíme alespoň na 1 hodinu houby (čím déle, tím lépe).

V pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme proužky hub. Přidáme nakrájený pórek, papriku, celer a plátky česneku. Vše promícháme a restujeme až zelenina změkne. Na závěr zastříkneme podle chuti sojovou omáčkou, opepříme a případně dosolíme.

Podáváme s rýží, hranolky, opečenými bramborami nebo jen s pečivem.

Ingredience
Směs tvrdších hub 300 g
Celer 100 g
Víno 4 lžíce
Paprika červená 1 ks
Pórek 1 ks
Česnek
Vejce 1 ks
Sojová omáčka
Solamyl
Olej
Sůl, pepř, zázvor