Kapr zapečený s liškami a anglickou slaninou
Náročnost: 1  (50 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Pokrájenou cibuli krátce v pekáčku osmažíme na sádle nebo másle, přidáme feferonku a rozmarýn. Vložíme osolené a okořeněné porce kapra a posypeme je nakrájenou anglickou slaninou. Poté porce ryby zasypeme houbami a vložíme do trouby.

Pečeme při 180°C a občas zamícháme, aby se houby nepřipálily. I ryby po chvíli otočíme. Ke konci pečení přidáme nadrcený česnek. Okořeněné, syrové, omyté a osušené brambory pečeme na sádle také v troubě. Solíme je až hotové.

Pak už jen ryby i s liškami a slaninkou dáme na talíř a přidáme brambory a tatarskou omáčku.

Ingredience
Směs hub, vhodné i Lišky
Kapr celý, nakrájený na podkovy
Anglická slanina 300 g
Česnek 5 stroužků
Cibule 2 velké
Feferonka 1 malá
Snítka rozmarýnu
Sůl, kmín, grilovací koření
Brambory
Koření na americké brambory
Sádlo (máslo)
Tatarská omáčka