| Postup |  
       |  
      | 
 Houby nakrájíme na větší kousky a na oleji je zprudka orestujeme.
Přidáme nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem. Necháme chvíli povařit, až se víno vypaří. 
Přidáme vývar, osolíme, opepříme a ještě jednou provaříme.
Nakonec přidáme smetanu a čerstvě nasekané bylinky. 
        | 
       
       |  
      
        
           
          
           
         | 
       
      
     | 
     | 
    
     
      | Ingredience |  
       |  
       | 
        Směs hub 250 g  | 
       
       | 
        Šalotka (malá cibule) 50 g  | 
       
       | 
        Vývar 1 dcl  | 
       
       | 
        Smetana 1 dcl  | 
       
       | 
        Bílé víno 0,5 dcl  | 
       
       | 
        Česnek 1 stroužek  | 
       
       | 
        Petrželka  | 
       
       | 
        Olej  | 
       
       | 
        Sůl, pepř  | 
       
      
     |