Hovězí pupek s bramboráčky
Náročnost: 1  (1:15 hod.) Originál: recepty.cz recepty.cz
Postup
Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a povaříme.

Houby orestujeme na másle, přidáme k omáčce spolu se smetanou a necháme ještě probublat na mírném plameni. Kdo má rád zeleninu, může ji rozmixovat a přidat do omáčky.

Z těsta na bramboráky lžící vytvarujeme bramboráčky, které smažíme v rozpáleném oleji. Na talíř k nim přidáme nakrájené maso a přelijeme omáčkou.

Ingredience
Směs hub 200 g
Hovězí pupek 1 kg
Celer, mrkev, petržel 400 g
Šlehačka 2 dl
Těsto na bramboráky 600 g
Olej
Máslo
Hladká mouka
Sůl, pepř, nové koření