Hovězí s Hlívou na hořčici
Náročnost: 1  (1 hod.) Originál: recepty.cz recepty.cz
Postup
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme předtím osolili a opepřili. Smažíme do vydušení vody, dozlatova, za občasného zamíchání. Pak přidáme hořčici, na nudličky pokrájenou hlívu a ještě vše krátce osmažíme.

Zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí. Je-li třeba, podlijeme a občas promícháme. Nakonec zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody, provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Ingredience
Hlíva ústřičná 250 g
Maso (hovězí, verpřové, drůbeží) 700 g
Cibule 3 ks
Olej (sádlo)
Sůl, pepř
Hořčice plnotučná 3 lžíce
Vývar 1/2 l
Hladká mouka na zahuštění