Bedlová omáčka s masem
Náročnost: 1  (1 hod.) Originál: recepty.cz recepty.cz
Postup
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního výběru. Maso osmažíme ze všech stran, následně vsypeme nasekaný česnek a snítku tymiánu, promícháme, necháme rozvonět a přisypeme spařené pokrájené bedly. Promícháme, přilijeme vývar a dusíme do změknutí masa za občasného míchání a případného podlití vývarem dle potřeby.

Omáčku zahustíme troškou jíšky osmažené z másla a hladké mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Vše necháme ještě krátce povařit. Vytáhneme vyvařenou snítku, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem, noky atd.

Ingredience
Bedly 160 g
Maso (vepř., hov. atd.) 400 g
Špek 50 g
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužky
Hladká mouka
Vývar 300 ml
Tymián, rozmarýn
Sůl