Nadívané Smrže a Kačenky
Náročnost: 2  (45 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Nameleme si uzené, játra a cibuli. Přidáme namočený rohlík v mléce, vajíčko, pepř, sůl a majoránku. Touto směsí plníme hlavičky Smržů.

Do nádivky můžeme zamíchat na větší kousky nakrájené Smrže. Jsou křehké. Pokud je směs řídká, přimícháme strouhanku. Vše dáme do pekáče, zakápneme olejem a zapečeme.

Podáváme s brambory a tatarkou. Jako příloha se hodí čalamáda, nejlépe pikantní.

Ingredience
Smrže (Kačenky) 200 g
Uzený bůček 200 g
Játra 100 g
Cibule 1 malá
Mléko 0,5 dcl
Olej slunečnicový 2 lžíce
Vejce 1
Sůl, pepř, majoránka
(Strouhanka)