Kloboučky plněné mletým masem
Náročnost: 1  (1 hod.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Houby očistíme, odstraníme třeně, ty posekáme nadrobno. Mleté maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, chilli papričkou, kmínem, solí, pepřem, majoránkou, utřeným nebo rozmačkaným česnekem, nadrobno posekanými třeni z hub a vejcem. Když je směs moc řídká přidáme trochu strouhanky, ale není třeba.

Promíchanou směsí plníme kloboučky hub a rozložíme je na pekáč. Vložíme pod ně kousek sádla, posolíme, lehce popepříme, pokmínujeme a podlijeme vodou. V rozpálené troubě pečeme asi při 180 °C tak 15 až 20 minut. Když jsou skoro hotové, posypeme je nastrouhaným sýrem.

Brambory oloupeme a opečeme na pánvi nebo v troubě. Dají se použít i Americké. Zeleninu pokrájíme na dílky, obložíme talíř, přidáme tatarku, pečené brambory a plněné kloboučky.

Ingredience
Mladé klobouky Růžovek, Sluk, Žampionů...
Mleté maso 0,5 kg
Vejce 1
Česnek 6 stroužků
Cibule 2
Kousek špeku
Sůl, kmín, pepř, majoránka
Feferonka 1 malá
Sádlo
Brambory
Paprika nebo kapie
Zelený hrášek
Rajče
Okurka
Tatarská omáčka
Strouhaný sýr
(Strouhanka)